LokalnoV fokusu

Policisti ob zaključku Velikonočnih praznikov obravnavali več prekrškov

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 219 klicev, od tega 78 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so na Policijski upravi Maribor obravnavali tudi 8 kaznivih dejanj, 1 osumljenca so pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku, 6 prometnih nesreč I. Kategorije, 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, 6 povoženih živali, 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 3 na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih, 2 osumljencema so izrekli ukrep prepovedi približevanja, 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in 1 požar.

Ostal brez vozila

Včeraj so policisti v Vitanu, na območju PP Ormož, ustavili 54-letnega voznika mopeda, ki je imel na vozilu nameščeno registrsko tablico, ki ne pripada temu vozilu. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljena, zato so mu moped zasegli. Zraven tega je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,38mg/l alkohola. Policisti bodo zoper voznika, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, podali obdolžilni predlog, za ostale opisane prekrške pa so mu izdali plačilni nalog.

 

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Sinoči je 51-letni voznik v Stolnem vrhu, zaradi nepravilne strani vožnje, z osebnim avtomobilom zapeljal na nabrežino in tam trčil v obcestno obvestilno tablo. S kraja je odpeljal ne da bi lastniku table nudil svoje podatke in podatke o vozilu. Policisti so ga kmalu izsledili in obenem pa ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,49 mg/l alkohola. Zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno