Simbolična fotografija: Arhiv
LokalnoSlovenijaV fokusu

[Pa se je spet začelo…] Policisti na meji v Gruškovju prijeli večje število ilegalnih migrantov

Prijet Afganistanec

Včeraj, zgodaj popoldan, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki je bilo pripeto tovornemu vozilu srbskih registrskih oznak in ga je vozil državljan Srbije, odkrili skritega državljana Afganistana, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Zavrnili so ga nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijetih še več tujcev

Danes, ob 4.25, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan Hrvaške, odkrili pet skritih tujcev (tri državljane Bangladeša, enega državljana Maroka in enega državljana Alžirije), ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Foto: Arhiv

Turški državljani se skrivali v jarku

Policisti so sinoči v Zgornjem Gruškovju izsledili tri državljane Turčije, ki so se skrivali v jarku. Vsi trije so pred tem nedovoljeno, na zeleni meji, iz Hrvaške vstopili v našo državo. V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v azilni dom.

Avstrijska policija slovenskim oblastem predala Pakistanca

Včeraj popoldan so nam avstrijski varnostni organi predali državljana Pakistana, ki so ga prijeli, ko je na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Slovenije v Avstrijo. Policisti so ugotovili, da je Pakistanec včeraj zjutraj, na enak način nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Zato ga bodo policisti zavrnili nazaj na Hrvaško. Postopek z njim še poteka.

Foto: Arhiv

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno