LokalnoŠportV fokusu

Policijsko snemanje pred in med tekmo Maribor – Mura

Iz Policijske uprave Maribor so v izjavi za javnost sporočili, da bo policija na sobotni nogometni tekmi državnega prvenstva med Mariborom in Muro v Ljudskem vrtu v Mariboru uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje. Dvoboj za naslov državnega prvaka v Prvi ligi Telekom Slovenije bo na sporedu ob 20. uri.

»Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo PU Maribor zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje,« so zapisali v izjavi. In še, da bodo tehnična sredstva za video snemanje uporabljena na krajih v mestu Maribor, kjer se po navadi zbirajo navijači, v okolici stadiona, kot tudi na samem stadionu.

Vstop na stadion le »izbrancem«

Vse obiskovalce športne prireditve prav zato obveščajo, da bo organizator tekme na vhodih na stadion preverjal izpolnjevane pogojev za vstop, kot so navedeni v Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Dostop na stadion bo omogočen le tistim, ki bodo z dokazili izkazali, da so bolezen preboleli pred manj kot šestimi meseci, da so bili cepljeni ali pa z dokazilom negativnega testa, še piše v izjavi za javnost PU Maribor.

Iz vrst trenutno vodilnega Maribora so pred dnevi sporočili, da si bo lahko neposredni dvoboj za naslov prvaka proti Muri ogledalo največ 2000 domačih gledalcev (gostujočih ne bo), prednost pa bodo imeli imetniki sezonskih vstopnic.

Obračun se bo začel ob 20. uri

Na lestvici ima Maribor 63 točk, Mura pa na drugem sledi s 60. Soboški nogometaši morajo za prvi naslov v zgodovini premagati vijoličaste, saj bi imeli posledično boljši medsebojni izkupiček, ki odloča ob enakem številu osvojenih točk.

Dvoboj se bo začel ob 20. uri. Preostale tekme bodo štiri ure prej. Pari so Bravo – Olimpija, Celje – Koper, Domžale – Aluminij in CB24 Tabor Sežana – Gorica.

(uredništvo)

Foto: Wikipedia

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno