LokalnoV fokusuzanimivo

Policijski psi odkrili prepovedan biznis: Policisti iz Mozirja so pri 65-letnem občanu našli tri prostore za gojenje konoplje

Mozirski policisti so v sodelovanju s policisti vodniki službenih psov, minuli konec tedna na območju Mozirja opravili hišno preiskavo pri 65-letnemu občanu.

V kletnih prostorih stanovanjske hiše so našli tri prirejene prostore za gojenje prepovedane droge konoplje. Konopljo je 65-letnik gojil v vseh treh prostorih. Policisti so mu zasegli 120 sadik različnih velikosti.

Prav tako so mu pri hišni preiskavi zasegli več kot sto nabojev različnih kalibrov. Pripravljal se je za »obrambo« pred konkurenco, tudi s pomočjo orožja

65-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, prepovedanimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I člena Kazenskega zakonika. Zaradi posesti streliva bomo izdali odločbo o prekršku po Zakonu o orožju.

Očitno pri omenjenem občanu sprememba ali iskanja tržne niše v nepravi »branži« se ni odnesla. Vsekakor si bo mogel vzeti čas za temeljiti premislek.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno