LokalnoV fokusu

Policijska uprava Maribor je imela polne roke dela

Požar na stanovanjski hiši

Regijski center za obveščanje Maribor je policiste sinoči ob 21.13 obvestil, da so poslali gasilce na požar v Spodnjo Polskavo kjer gori hiša. Ob prihodu na kraj so gasilci iz hiše rešili nepoškodovano 92 letno lastnico. Gasilci so požar pogasili, zgorelo je ostrešje starejše stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja, velikost objekta je 10 x 30 m, s tem je nastala materialna škoda po nestrokovni oceni za okoli 40.000 evrov. Z ogledom so policisti ugotovili, da je do požara prišlo na lesenem ostrešju zraven dimnika. Tuja krivda izključena.

Pridržan do streznitve

Policisti so opravili kontrolo 62-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,73 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo predlagan v prekrškovni postopek pred Okrajnim sodiščem na Ptuju.

Državna meja in tujci

Policisti so 9.4. 2021 ob 18.23 obravnavali nedovoljen prehod državne meje. V Mariboru na železniškem terminalu so bili prijeti štirje državljani Afganistana, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz smeri Republike Hrvaške. Tujci so se skriti v tovornem vozilu izmaknili mejni kontroli. Po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Policisti so pri temeljiti mejni kontroli na mejnem prehodu Gruškovje odkrili 6 državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom na nakladalnem prostoru tovornega vozila, poskušali izmakniti mejni kontroli. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno