Foto: Občina Lendava
LokalnoprometV fokusu

Podpisana je izvajalska pogodba za investicijsko vzdrževanje cest na območju občine Lendava

Župan Občine Lendava Janez Magyar in Matjaž Hozjan, direktor podjetja Legartis d.o.o., sta podpisala izvajalsko pogodbo za investicijsko vzdrževanje cest na območju občine Lendava. V okviru pogodbe bo tako do konca novembra 2021 saniranih in obnovljenih več kot 2,6 kilometrov občinskih cest in poti na 14 odsekih, vrednost gradbenih del pa znaša dobrih 375 tisoč evrov. Na osmih cestnih odsekih je potrebna popolna rekonstrukcija ceste, s sanacijo tako spodnjega kot zgornjega ustroja ceste ter asfaltne površine. V Gaberju, Kamovcih in Pincah bodo predvideni odseki, ki so trenutno makadamske poti, dobili asfaltno prevleko; na novo bo urejeno tudi odvodnjavanje v tem delu. V Dolini je na dveh odsekih (Tamaškut in Orešje) predvidena sanacija odvodnjavanja, 640 metrov dolga poljska pot v Kapci, ki je zarasla in ni prevozna, pa bo v celoti sanirana, da jo bodo kmetovalci lahko spet uporabljali.

Z obnovo in posodobitvijo prometne infrastrukture Občina zasleduje cilj, da svojim občanom in obiskovalcem zagotavlja ustrezno in varno prometno infrastrukturo, s tem pa večjo dostopnost in varnost udeležencev v prometu.

Za posodobitev lokalne cestne infrastrukture na 14 cestnih odsekih, ki so predmet podpisane pogodbe, bo Občina Lendava v letošnjem letu namenila 375.091,04 evrov. Za prihodnje leto pa Občina načrtuje obnovo kar 5,5 kilometrov lokalnih cest in poti in že pripravlja projektno dokumentacijo za prvi sklop (2,5 kilometrov). Župan Janez Magyar je ob podpisu pogodbe izrazila veselje, da bo investicijsko vzdrževanje cest na območju občine Lendave izvajalo domače podjetje, ki pravkar zaključuje tudi investicijo v poslovni industrijski coni.

Vir: Občina Lendava

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno