GospodarstvoLokalnoV fokusu

Počitniško delo v občini Lendava

Občina Lendava je v mesecu maju objavila Javni poziv delodajalcem za vključitev mladih iz občine Lendava v počitniško delo 2021 in letos prvič omogočila, da se lahko prijavijo tudi podjetja iz občine Lendava; le-ta so se v velikem številu odzvala na poziv.

Komisija za dijaško in študentsko delo v letu 2021 je zavzela stališče, da se prednostno sofinancira počitniško delo podjetjem, seznam delodajalcev pa je objavljen na občinski spletni strani TUKAJ.

Občina želi na ta način omogočiti dijakom in študentom, da si pridobijo delovne izkušanje in navade, predvsem pa Občina na ta način zagotavlja pogoje za počitniško delo v domačem okolju. Dodaten cilj letošnjega poziva je, da mladim iz občine pomagamo pri spoznavanju deficitarnih poklicev, delodajalcem pa pri prepoznavanju potencialnih kadrov, saj so ravno pomanjkanje delovane sile na določenih področjih izpostavljajo domača podjetja v pogovorih z Občino.

Vsekakor pa bo Občina Lendava sledila tudi potrebam javnih zavodov, katerim je je tudi omogočeno zaposlovanje v okviru javnih del, ki pa jih sofinancira Občina.

Vir: Občina Lendava

Mogoče vam bo všeč