Foto: Facebook
LokalnoV fokusuŽivljenje

Po avtocesti proti Gruškovju drvel več kot 220 kilometrov na uro

Slovenski policisti so med vikendom obravnavali več prekoračitev hitrosti vožnje. Najvišja izmerjena hitrost na avtocesti na Gorenjskem je bila 191 kilometrov na uro, na avtocesti proti Gruškovju pa kar 226 kilometrov na uro, so sporočili s policije.

47-letni državljan Belgije, ki so ga v nedeljo med opravljanjem nadzora prometa obravnavali mariborski policisti, je na avtocesti na relaciji Slivnica-Gruškovje vozil s povprečno hitrostjo 226 kilometrov na uro. Poleg tega na vozilu ni imel nameščene veljavne vinjete za vožnjo po avtocesti. Policisti so mu izrekli 1650 evrov globe in kazen devetih kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Obravnavali 26 prehitrih voznikov

Gorenjski policisti pa so tekom vikenda obravnavali 26 primerov, ko so vozniki hitrost prekoračili na avtocesti, v dveh pa v naselju. Najvišja izmerjena hitrost na avtocesti je bila 191 kilometrov na uro, v naselju pa 74 kilometrov na uro.

Izmed vseh obravnavanih primerov so vozniki prekoračili hitrost na avtocesti v 27 primerih, v dveh primerih pa v naselju. Občutna prekoračitev hitrosti predstavlja večje tveganje za prometne nesreče, kar izkazuje tudi letošnja statistika, saj se je zaradi hitrosti na Gorenjskem zgodilo 79 od 482 prometnih nesreč oziroma vsaka šesta nesreča. Več nesreč, kar 85, pa se je zgodilo samo še zaradi nepravilne smeri vožnje, kar je dejavnik, ki je tudi tesno povezan s hitrostjo, so opozorili na Policijski upravi Kranj.

Policija zato poziva k prilagojeni hitrosti vožnje in vožnji znotraj omejitev hitrosti ter tako k zmanjševanju tveganj za nesreče in ogrožanja ostalih udeležencev v prometu.

(uredništvo)

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno