Foto: Amzs
LokalnoprometV fokusu

Pijana voznica trčila v divjad

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel  298  klicev, od tega 102 interventna oz. takšna, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so policisti obravnavali tudi: 16 kaznivih dejanj, 11 prometnih nesreč I. kategorije, 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali, 6 povoženj divjadi, 1  kršitelju  cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil, 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih, 2 kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve, 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Izpostavljeno:

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj  popoldan so imeli policisti v postopku 2 državljana Poljske, ki stana  območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnico pa opozorili.

Prijeta tujca

Sinoči,  ob 20.10 uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v  priklopnem  tovornem  vozilu  registrskih  oznak  BiH,  ki  ga  je vozil državljan  BiH,  odkrili  dva skrita državljana Iraka, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Odtujen skuter

Neznani  storilec je med 17. in 19. 7. 2021, na Vetrinjski ulici v Mariboru odtujil  tam  parkirani  skuter znamke Gilera Runner 125, rdečo-črne barve, reg. št. KP HC-33. Materialna škoda znaša 2.450 evrov.

Pijana trčila v divjad

Danes, ob 1.00 je voznica osebnega avtomobila v Koračicah trčila v divjad in zaprosila policijo za ogled kraja prometne nesreče. Policisti so ugotovili, da  je imela voznica v organizmu 0,90 mg/l alkohola, zato so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Vir: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno