Foto: Pixabay
LokalnoV fokusuŽivljenje

Pijan razbijal gostinski inventar, na koncu udaril še natakarico

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  312  klicev, od tega 102 interventna oz. takšna, da je bilo potrebno  posredovanje  policije. V tem času so obravnavali 5 nedovoljenih prehodov državne meje.
V opisanem času pa so policisti obravnavali tudi: 12 kaznivih dejanj, 10 prometnih nesreč I. Kategorije, 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale, 6 povoženj živali, enemu kršitelju cestno-prometnih  predpisov  so  zasegli vozilo, 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih, 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve, 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja ter 1 požar.

Vse več prestopov čez državno mejo, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj, ob 15.51 so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim  avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.
Niti uro kasneje so imeli policisti v postopku državljanko BiH in 2 državljana  Hrvaške,  vsi imajo urejeno bivališče v Avstriji, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.
Sinoči ob 20.05 so imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z  osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil  državno  mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.
Sinoči, ob 21.35  so  imeli  v postopku tri državljane Hrvaške, ki  so na območju  PP  Gorišnica, z  osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Tik  pred 22. uro pa so imeli v postopku še dva državljana Avstrije, ki sta na območju PP  Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila  državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so državljanko BiH oglobili, ostalim, razen enemu otroku, pa izdali plačilne naloge.

Požar v Zgornji Ložnici

Bistriški gasilci so morali v sredo zjutraj posredovati v Zgornji Ložnici, kjer je izbruhnil požar na tovornem vozilu, na katerem je bil pripet stroj za mletje sekancev. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je med mletjem prišlo do tehnične napake, zaradi česar je hidravlično olje brizgnilo na motor in se vžgalo. V požaru ni bil poškodovan nihče, po prvih ocenah policije pa je nastalo za okoli 200.000 evrov materialne škode. Policisti bodo o ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu. Do požara je po poročanju uprave za zaščito reševanje prišlo nekaj pred sedmo uro zjutraj. Ogenj so pogasili gasilci prostovoljnega društva Zgornja Bistrica. Ker je obstajala nevarnost iztekanja goriva iz rezervoarja, so aktivirali še gasilce iz Slovenske Bistrice, ki so morali iz rezervoarja prečrpati približno 200 litrov nafte.

Foto: PGD Zgornja Bistrica

Razgrajal v gostinskem lokalu

Sinoči je v gostinskem lokalu na območju Policijske postaje Šentilj 29-letni moški razbijal kozarce, metal stole, razbil mizo in aluminijasti koš za smeti ter udaril tudi natakarico, ker mu zaradi opitosti ni postregla z alkoholno pijačo. Pomiril se ni niti po prihodu policistov in je žalil še njih, zato so policisti uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali do streznitve.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno