V fokusuZdravjeŽivljenje

Pet znakov, kateri vam kažejo, da potrebujete počitek

Vsakodnevni stres vodi v duševno in fizično izgorelost. Obstajajo znaki, ki jasno kažejo, da se morate nujno spočiti od vsega.

Kolegi vas sprašujejo, če ste v redu

Drugi ljudje verjetno pred vami opazijo, da ste pod stresom, razdražljivi ali živčni. Če se kolegi obrnejo na vas in rečejo “videti ste utrujeni” ali “je vse v redu?”, je to lahko jasen znak, da potrebujete počitek.

V službi se pogosto zmotite

Kronični stres je pogosto vzrok za napake pri delu in znak, da se morate upočasniti. Zaradi utrujenosti izgubimo sposobnost osredotočanja in se ne moremo posvetiti delu predano in s polno pozornostjo.

Vse vas boli

Hrbet, glava, oči, želodec … Ko smo pod stresom, telo postane manj odporno na bolečino, zato se lahko zgodi, da vas glava boli pogosteje kot običajno.

Težave s spanjem

Nespečnost ali povečana potreba po spanju zaradi utrujenosti sta tudi pokazatelja stresa. Včasih nas težave preprosto preveč obremenijo, da ne moremo zaspati, včasih pa smo tako letargični, da ves dan dremamo. Oba pojava jasno kažeta, da potrebujemo počitek.

Morate se izolirati

Nimate volje za druženje s prijatelji, izogibate se njihovim klicem in preprosto ne želite biti z drugimi. Vsi si občasno želimo čas zase, a izogibanje interakciji z bližnjimi ljudmi je znak, da vas prevzamejo obveznosti.

Vir: Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč

Več v:V fokusu