Levica, humanistični teater absurda (Foto: Twitter)
Politika

[PATETIČNO] Stranka Levica, realni eksperiment dometa humanističnega intelekta

Stranka Levica je del opozicije KUL, obenem pa tudi stranka, ki ima najbolj humanistično izobraženo volilno bazo. Kot takšni so tudi realni eksperiment intelektualnega dometa humanizma, ki je ideologija razvajenih elit.

Njihov zadnji tvit je bil ovsem v slogu razvajenca, ki se dela pametnega, a je pravzaprav vse, o čemer blebeta, narobe ali je jasno, da je v ozadju lažna samozavest.

Danes so tvitnili, da voditelj vlade, ki ne zna niti jasno povedati, ali bodo osnovne šole naslednji dan odprte ali ne, naj se raje vzdrži sodb o tem, kako bo izgledal trg dela čez deset let. Vlada naj preneha zavlačevati z razpisom vpisa na fakultete.

Pustimo ob strani to, da se tem ljudem ne porodi ideja, da bi epidemija Covida lahko bila tako dinamična, da so pogoste spremembe nujne, to je bolj dinamična od sprememb na trgu dela.

Zlahka jih je, kot rečemo v mariborskem slengu, “dal spat” Dr. Vinko Gorenak, ki jih je spomnil, kaj so pravno – formalne prepreke nemotenega delovanja vlade in kdo jim je botroval.

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika