Foto: Nebojša Tejić/STA
Lokalno

Pahor na obisku v Mariboru : „Opozorili so me na problem nestrpnosti med ljudmi“

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je obiskal Maribor in se sestal s štabom Civilne zaščite za Vzhodno štajersko regijo.

Predsednika republike so sprejeli župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnica Civilne zaščite za Vzhodno štajersko Ivana Grilanc. Predsednik Pahor se je uvodoma seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu epidemije v Vzhodno štajerski regiji. V pogovoru so sodelovali člani štaba in predstavniki lokalnih institucij, zadolženi za posamezne naloge. Ocenili so, da so učinkovito delovanje in sodelovanje županov v regiji in struktur civilne zaščite ter aktivacija mreže prostovoljcev pripomogli k boljšemu obvladovanju epidemije.

V izjavi za medije je predsednik republike dejal, da se ob obiskih regijskih štabov civilne zaščite seznani z vtisi, nauki in nasveti različnih struktur na lokalni ravni, ter tako dobi informacije, ki so neprecenljive za prihodnja ravnanja: “Če smo doslej poudarjali neposredno reševanje krize, pa so me danes zlasti opozorili na problem nestrpnosti med ljudmi, na kar moramo biti še posebej pozorni. Vsi smo utrujeni in imamo različne pomisleke in dvome v ukrepe.”

Predsednik Pahor je nato obiskal Prvo gimnazijo Maribor, kjer je v pogovoru z dijaki zaključnega letnika spregovoril o življenju, stiskah in skrbeh mladih v času epidemije. Ob koncu pogovora so dijaki na predsednika Pahorja naslovili prošnjo, da v pogovoru s pristojnimi naredi vse, kar je v njegovi moči, da se bodo 12. aprila lahko vrnili v šole, kot je predlagala strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 na nedeljskem posvetu na Brdu pri Kranju.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Obisk je predsednik Pahor nadaljeval v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer se je z vodstvom kliničnega centra in Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor pogovarjal o izzivih, s katerimi se soočajo v času epidemije.

Foto: Ukc MB

V sklepnem delu obiska je predsednik Pahor obiskal Dom Danice Vogrinec. Direktor doma Marko Slavič se je predsedniku Pahorju zahvalil za njegovo dolgoletno podporo pri razvoju doma.

Vir: Urad predsednika RS

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno