Foto: Holding Kobilarna Lipica
LokalnoSlovenijaTurizemV fokusu

Odprt je prenovljeni hotel Maestoso 4*Superior

Prenovljeni Hotel Maestoso 4*superior v Lipici z unikatnim interierjem in v sozvočju z zelenim posestvom Lipice je pretekli teden odprl vrata prvim gostom. Hotel ima 139 sob, a la carte restavracijo Gratia in kongresni center Conversano. Med najbolj privlačnimi pridobitvami prenovljenega Hotela Maestoso 4*superior je njegova nova, drzna podoba, ki ga povezuje z zelenimi pašniki in belimi lipiškimi ograjami, obenem pa sledi značilnostim Krasa in najsodobnejšim svetovnim trendom. Postelje »na senu« in drsna vrata, ki jih najdemo v domovanju lipicancev, ustvarjajo nepozabno doživetje Hotela Maestoso. Novi hotel nudi gostom priložnost za sproščen oddih v stiku z naravo, obenem pa jih popelje v svet konj in konjeništva ter jih pritegne k doživljanju Krasa.

Prenovljeni Hotel Maestoso 4*superior nudi gostom šest tipov sob:

  • Ecological: sobe s pogledom na posestvo Kobilarne Lipica, kot nalašč primerne za prijetno bivanje in sprostitev.
  • Foal oziroma žrebiček: sobe, poimenovane po najmlajših in najmanjših konjih Lipice.
  • Sport: sobe za aktivne po duši. Poleg vseh klasičnih storitev nudijo dodatni prostor za opremo, za jahanje, golf, tek, kolesarjenje.
  • Comfort: sobe za vse, ki cenijo udobje in si želijo privoščiti največ. Za popolno sprostitev.
  • Family oziroma družinska soba: dovolj prostorna, da sprejme vso družino.
  • Suite. Suite so idealne, če se želite po sproščujočem dnevu počutiti kot gospodar posestva.

Direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset pojasni, da projekt prenove Hotela Maestoso predstavlja osrednjo naložbo v hotelsko infrastrukturo – za Kobilarno Lipica, pa tudi za Kras – v zadnjih desetletjih: »Odprtje prenovljenega Hotela Maestoso 4*superior prinaša veliko optimizma, pravzaprav pomeni novo rojstvo in simbolen začetek nove zgodbe turizma v Lipici. Ta je obarvan zeleno, saj v Lipici sledimo definiciji trajnostnega oziroma zelenega turizma, obenem pa odprtje prenovljenega Hotela Maestoso predstavlja zaokrožitev ponudbe in utrjevanje vloge Lipice kot generatorja turizma v regiji. Novi hotel odpiramo z željo, da bi njegovi gostje doživeli vse, kar Lipica s svojimi lipicanci ponuja, obenem pa odkrivali krajino, gastronomijo in doživetja celotnega Krasa

Da bo vikend ali tedenski oddih v Lipici sproščujoč in prijeten, bo poskrbel pester nabor doživetij in aktivnosti, od stika z lipicanci do ogleda kobilarne in predstave klasične šole jahanja, tečajev jahanja ter igre golfa in disc golfa. Mnogi bodo Lipico izbrali tudi za izhodišče svojih sprehodov, kolesarskih doživetij in raziskovanj najbolj sončne slovenske regije.Vrednost celotne naložbe v prenovo, dograditev Hotela Maestoso 4*superior (s katero se je število sob podvojilo) in hotelsko opremo znaša 11,5 milijona evrov. Večino sredstev za projekt je zagotovila Republika Slovenija kot ustanoviteljica Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o., medtem ko dobro tretjino sredstev v finančni konstrukciji predstavlja bančno posojilo SID banke.V prihodnjem letu je predviden začetek naslednje faze prenove Hotela Maestoso 4*superior. Ponudbo novega hotela bo tako obogatil Wellness center Bonadea z bazenskim kompleksom, ki bo ponujal veliko različnih oblik sprostitve. Poleg kopanja v bazenu tudi masažo z vročimi podkvami in doživetje savn s pogledom na Kras.

Vir, Foto: STO, Holding Kobilarna Lipica, SI21

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno