koronavirusLokalnoV fokusuZdravje

Obiski v murskosoboški bolnišnici še zmeraj prepovedani

Obiski v Splošni bolnišnici Murska Sobota še zmeraj ostajajo prepovedani, razen obiskov na ginekološko-porodniškem in otroškem oddelku.

Svojec za obisk pacienta potrebuje samo izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, s katerim potrjuje, da nima znakov okužbe. Če prihaja na obisk k pacientu večkrat tedensko, mora predložiti negativni izvid na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od treh dni ali dokazilo o cepljenju proti covidu-19 s katerim dokazuje da je od prejema drugega odmerka cepiva Biontech/Pfizera preteklo najmanj sedem dni, od cepiva Moderne najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka AstraZenece najmanj 21 dni.

Obisk je možen z pozitivnim rezultatom testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šestih mesecev oz. s potrdilom zdravnika o prebolelosti covida-19, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. Obiski so dovoljeni med 14.00 in 14.45.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota bodo začeli cepiti proti covidu-19 posebej ranljive kronične bolnike v skladu z aktualno nacionalno strategijo cepljenja. Kandidati za cepljenje se lahko prijavijo od 3. 5. 2021 ob torkih in petkih med 8.30 in 9.30 po telefonu na številko 02 51 23 455.

Pomočnica direktorja za zdravstveno nego v bolnišnici Metka Lipič Baligač je danes odstopila iz osebnih razlogov. Direktor bolnišnice Daniel Grabar je za to področje od 3. 5. 2021 kot vršilko dolžnosti imenoval Natašo Kreft.

Mogoče vam bo všeč