Lokalno

Občina Starše z novim županom v dobro premišljene investicije

Župan Starš, Stanislav Greifoner je vodenje te občine na Dravskem polju prevzel v profesionalni funkciji oktobra lani. Občina je pred nastopom njegovega županovanja bila v solidni kondiciji. Sicer že v preteklosti načrtovani projekti kateri niso bili realizirani, je vodstvo občine v relativno kratkem času le te pripeljalo tik pred realizacijo.

Prioritetni projekt je izgradnja podružnične osnovne šole v Marjeti na Dravskem polju, katera je v notranjosti od temeljev navzgor vse do strehe popolnoma dotrajana. V izdelavi je že vsa potrebna dokumentacija za pripravo javnega naročila, saj upajo na državna finančna sredstva. Izvajalca del pa bi naj izbirali v mesecu maju letos.

Kot zelo strateško pomembni projekt je izgradnja industrijske cone v Zlatoličju, katere lokacija je po besedah župana Greifonerja logistično zelo ustrezna. Na občini si prizadevajo, da bodo dejavnosti na tem območju čim manj obremenjujoče za okolje.

Kot trenutno edini projekt, pri katerem v tej občini računajo na evropska sredstva pa je izgradnja doma za ostarele. Ta bi naj bil v kombinaciji s 100 posteljami ter bivalnimi prostori, obenem pa bi naj vseboval tudi značaj medgeneracijskega centra.

Kljub temu, da občina Starše ni bogata s kulturnimi znamenitostmi, ki bi v to občino zaradi tega privabljala številčne turiste, župan Greifoner vidi priložnosti v butičnem turizmu posameznih ponudnikov kulinarike, ter lokalnih izdelkov. Velik turistični potencial za to občino je tudi izgradnja obdravske kolesarske steze, na katero bi bile vezane kolesarske poti speljane po sami občini. S tem bi se lahko odprle mnoge dodatne možnosti turističnih produktov.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno