Foto: Tomaž Galič
LokalnoTurizemV fokusuŽivljenje

Občina Lendava nadaljuje zgodbo o uspehu na področju turizma

V Kolesarskem centru Murania je potekala slovesnost s predajo štirih počitniških hiš svojemu namenu. Nova pridobitev, ki je del aktivnosti obseženega čezmejnega projekta Iron Curtain Cycling, tako zaokrožuje ponudbo kolesarskega centra, s čimer se povečujejo nočitvene kapacitete in dodatna ponudba za turiste.

Na krajši slovesnosti je zbrane nagovoril župan Janez Magyar, ki je poudaril pomembnost te pridobitve, ki predstavlja povečanje nastanitvenih kapacitet v občini Lendava, hiške bodo namreč vključene v ponudbo razpršenega Hotela Vinarium. Trajnostni, zeleni turizem, v naše kraje privablja goste, ki jim, poleg nastanitvenih kapacitet in ponudbe tradicionalne kulinarike, omogoča aktivno preživljanje prostega časa in oddiha. Tudi načrtovani projekti »Zipline Vinarium«, čokoladnica in nove kolesarske poti, bodo prispevali k bogatitvi turistične ponudbe občine.

Župan občine Lendava Janez Magyar / Foto: Tomaž Galič

Po nagovoru sta župan Občine Lendava Janez Magyar in direktorica Zavoda za turizem in razvoj Lendava Martina Bukovec s prerezom traku slavnostno odprla hiške in zbrane goste povabila na ogled.

Župan občine Lendava Janez Magyar in direktorica Zavoda za turizem in razvoj Lendava Martina Bukovec / Foto: Tomaž Galič

Štiri hiške bodo v prihajajoči sezoni namenjene prenočevanju kolesarskih in drugih turistov. V posamični hiški lahko prenočujejo štiri osebe ter obenem koristijo kolesarsko opremo. Hiške v upravljanje prevzema Zavod za turizem in razvoj Lendava, ki že razpolaga s trženjem, marketingom in rezervacijskim sistemom razpršenega Hotela Vinarium in bo gostom ponudil tudi možnost dobrodošlice z domačimi produkti v obliki zabojčka dobrot, gostom pa bodo seveda na voljo tudi vse turistične informacije informacije v obliki promocijskega materiala.

Označitev kolesarske EV-13

Sicer dosežki projekta IronCurtainCycling zasledujejo cilj prepoznavnosti in konkurenčnosti turističnih znamenitosti obmejnega območja, ki so bile prej neznane in odmaknjene. Poleg skupne turistične ponudbe so na obeh straneh meje vzpostavljeni kolesarski centri s celovito ponudbo ter sodobna kolesarska počivališča in izposojevalnice, polnilnice e-koles in prenočišča za kolesarje ter označeni spominski kraji, ki simbolizirajo železno zavese. Pomemben dosežek projekta je označitev slovensko-madžarskega odseka mednarodne kolesarske poti EuroVelo13 in s kolesom prevozne območne poti, vzpostavljena pa je tudi nova kolesarska povezava med državama: Lendvadedes-Dedeskecskés-Dolga vas v dolžini 1,93 km.

Na splošno je projekt prispeval k razvoju visokokakovostnih storitev in vzpostavitvi obiskovalcem prijazne infrastrukture v obmejni regiji, kar bo ob umirjanju pandemije na obmejno območje predvidoma privabilo številne turiste. Projekt IronCurtainCycling je bil sofinanciran  v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v skupni vrednosti 2.291.422,99 EUR.

Vir: Občina Lendava

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno