Dogodki in prireditveLokalnoŠportV fokusu

Ob zaključnem delu tekmovanja UEFA do 21 let se je v Mariboru izvedla slavnostna zasaditev dreves

Ob zaključnem delu tekmovanja UEFA do 21 let je Mestna občina Maribor pripravila pester nabor spremljevalnih dogodkov.

Na Kajuhovi ulici so tako posadili 16 dreves za 16 sodelujočih reprezentanc tekmovanja. Drevesa je sofinancirala UEFA, zasaditev pa je potekala pod okriljem projekta A2P (AIR2PLAY), v katerem sodeluje Nogometna zveza Slovenije (NZS). Drevesa Pensilvanskega jesena so bila izbrana skladno z arboristično stroko. Drevesom bodo uredili tudi ustrezno leseno oporo, zaščitena bodo s trstičjem za preprečevanje sončnega ožiga, nameščene pa bodo tudi zalivalne vreče za kapljično namakanje drevesnih kolobarjev.

Na slavnostni zasaditvi drevesa so zraven vodstva Mestne Občine Maribor prisostvovali predsednik NZS Radenko Mijatović, organizacijski team UEFA U21 in predstavnica UEFE Joanna Greene.

Povezava do Facebook videa: https://fb.watch/5TdUec3ZMb/

Otvoritev stenskih poslikav GRAFFITI JAM

Ekipa ustvarjalnih mladih lokalnih grafitarjev bo med 29. majem in 4. junijem na uradno potrjeni mestni lokaciji za ,,grafitiranje,, ob krožišču na Lackovi cesti s športnimi poslikavami počastila zgodovinski športni dogodek. Prav tako pa bo s svojimi poslikavami drugim grafitarjem otvorila poligon za ,,grafitiranje,, določenih javnih površin za konstruktivno stensko umetnost. Odprtost za vzpostavitev dialoga s predstavniki grafitarske subkulture bo dolgoročno izboljšala kakovost življenja v mestu, omogočila spodbujanje konstruktivne ,,grafitarske,, kulture in estetsko poživitev dela urbane vedute mesta.

Vir: Mestna občina Maribor

Mogoče vam bo všeč