Slovenska_zastava -Wikipedia
Šport

O zdravem patriotizmu: Izobesimo zastave in podprimo slovensko nogometno reprezentanco

Nogometne zveza Slovenije poziva vse Slovenke in Slovence, da danes 24. marca , po naših domovih, oknih, balkonih in drogovih izobesimo slovensko zastavo in na ta način izrazimo podporo naši članski in mladi reprezentanci. Jutri se namreč začne Evropsko nogometno prvenstvo U21, največji športni dogodek v zgodovini Slovenije, ki ga gostimo tudi v Celju. 

foto- Gregor Katič

»Veliki športni dogodki s slovenskimi športniki so vedno nekaj posebnega, pa naj tekmujejo ženske ali moški, mladi ali stari, nogometna, košarkarska, nogometna, odbojkarska ali hokejska reprezentanca. Ko na stadionih, v dvoranah in na športnih prizoriščih zadoni slovenska himna, je to trenutek, na katerega smo ponosni vsi Slovenci«, pravi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatovič in poziva, naj dvig zastave postane stalnica ob vseh večjih slovenskih športnih dogodkih. Naj postane gesta, s katero športna družina dokaže moč združevanja in podpore.

Župan Bojan Šrot je prepričan, da bo Celje s prvenstvom močno utrdilo svoj položaj na  športnem zemljevidu Evrope: »To je velika priložnost za promocijo mesta, za večjo prepoznavnost. Verjamem, da bomo znova dokazali, da smo odlični gostitelji, da imamo odlično športno infrastrukturo in da je takšna prireditev najboljša spodbuda mladim in vsem ostalim, da se začnejo ukvarjati s športom.

Slogan prvenstva Leta so samo številka sporoča, da lahko vsakomur, ne glede na starost in druge ovire, uspe. Seveda če je, tako kot so nogometaši in vsi ostali športniki, na poti do svojega cilja vztrajen in predan.« 

Dodam lahko da: Patriotska, oziroma domoljubna čustva niso vezana na leta in okolje iz katerega izhaja domoljub. Pomembno je da so ta čustva pristna. Tukaj ni mesta za zaigrana čustva, si ali nisi!

Slovenija in njeni predstavniki ne glede na šport ali vejo športa ali drugega dogodka vseslovenskega in vsedržavnega dogodka, si to nedvoumno zasluži .

Brezdomovinski človek je prazen, neizpolnjen in prikrajšan človek.

Nocoj in ob vseh podobnih dogodkih, si želim čim več izpolnjenih in domovinsko naravnanih in čutečih ljudi!

Vane T. Costa

Foto- Gregor Katič

Foto Slovenska zastava -Wikipedia

Mogoče vam bo všeč

Več v:Šport