koronaviruszanimivo

Novinar Reporterja pozival k samookužbi s covidom?!

Na spletni platformi Facebook smo zasledili zanimiv zapis uporabnika mag. Ivana Šimiča, ki je zapisal:

“Spoštovani!
Novinar Reporterja, g. Igor Kršinar, je v svojem članku z naslovom “Ali se bomo morali okužiti, da bomo lahko normalno šli na dopust?”, ki je objavljen na spletni strani www.reporter.si med drugim zapisal:
“Mnogi ljudje se sprašujejo, ali je edina možnost, da bodo lahko normalno dopustovali na sosednjem Hrvaškem, Grčiji ali drugod, da se pač pustijo okužiti, upajo na čim manj zapletov, nato pa bodo kot prebolevniki lahko naslednjih šest mesecev potovali brez meja po Sloveniji in iz nje. …………..
Če pa se ne bodo več strogo držali ukrepov in se pustili okužiti, pa imajo v primeru bolezni zelo malo možnosti, da pristanejo v bolnišnici, še manj (zgolj odstotek ali dva) pa, da zaradi tega umrejo; po ozdravitvi pa dobijo pol leta svobode in lahko odpotujejo kamorkoli želijo.
Moj odgovor na njegov zapis je naslednji:
“Spoštovani g. Kršinar,
ne vem ali ste preboleli Covid, toda vaši pozivi k samookužbi in zapis, da tisti, ki se bodo samookužili imajo zelo malo možnosti, da pristanejo v bolnišnici, še manj možnosti, da umrejo, je škandal brez primere. Nobeden novinar si ne bi smel dovoliti takšnega zapisa. Sami dobro veste, da bolezen in smrt ne izbirata. Ali je prezgodnja ali zelo pozna, nikoli ni ob pravem času. To so najtežji trenutki za družine umrlega, pa tudi za prijatelje. To so trenutki, ki jih nikoli ne pozabiš. Vi pa se iz tega, to je moj občutek, norčujete, ko zapišete, da le odstotek ali dva od tistih, ki zbolijo, tudi umrejo. Sramotno. Kaj pa, če boste vi ali vaši bližnji med tema dvema odstotkoma? Ali boste tudi takrat tako razmišljali?
Ali sploh veste, kaj pomeni preboleti Covid, koliko težav lahko to povzroči med prebolevanjem in koliko posledic lahko pusti na zdravju pozneje, ko ste ga preboleli. Nikoli ne veš, kje se bodo pokazale posledice, ali so to pljuča, ali je srce, ali možgani, ali pa kakšen drug organ. Različni ljudje imajo različne posledice in so lahko hude. Dokler nemočni ne ležite v bolnišnici ali doma in gledate v strop ter razmišljate o smrti, toliko časa se očitno lahko norčujete iz te bolezni.
Ne bi vam škodilo malo spoštovanja do vseh tistih, ki jih je prizadela ta bolezen.
Pozdrav.
Ivan Simič”
se strinjate z zapisom gospoda ?
vir: mag. Ivan Šimič – Facebook post
vir slike: Nova24tv.si

Mogoče vam bo všeč