Foto: Pixabay
Dogodki in prireditveEvropaŠportV fokusu

Nocoj se bo odigral polfinalni obračun EP v nogometu do 21 let

Najboljše štiri mlade reprezentance evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem danes čakata polfinalna obračuna. V Mariboru se bosta v Ljudskem vrtu ob 18. uri pomerili izbrani vrsti Španije in Portugalske, tri ure kasneje pa v Szekesfehervarju na Madžarskem še Nizozemska in Nemčija.

Stadion Ljudski vrt / Foto: Trivago

Edina od četverice reprezentanc, ki še ni osvojila EP do 21 let ( tekmovanje prirejajo od leta 1978), je Portugalska. Slednja je bila v skupinskem delu v Kopru in Ljubljani zelo prepričljiva, v četrtfinalu v ponedeljek pa je šele po podaljšku napredovala med štiri najboljše. Za preboj v finale se bodo Portugalci pomerili s petkratnimi zmagovalci tega tekmovanja in branilci naslova Španci. 

V polfinalu bodo Nizozemci izzvali Nemce, ki so po enajstmetrovkah ugnali Dance. Ti so v rednem delu povedli, Nemci so tik pred iztekom 90 minut izenačili, v podaljšku pa nato povedli. Danci so izenačili prav po strelu z bele točke, dvoboj pa je odločilo izvajanje najstrožjih kazni, pri čemer je po sedmih serijah s 6:5 slavila Nemčija.

Španci na prvenstvu lovijo rekordni šesti naslov na EP do 21 let, medtem ko se lahko s po dvema nazivoma najboljšega mladega kolektiva stare celine pohvalita Nizozemska.

Vir: STA

Mogoče vam bo všeč