Franc Kramar
Črna kronikačrna kronikaIntervjukoronavirusPolitikaSlovenijaTurizemZdravje

[NIZKOTNO] Koliko je vredno sožalje Alenke Bratušek svojcem Franca Kramarja?

Ob smrti poslanca SAB, Franca Kramarja, osrednji mediji seveda niso napisali ničesar o tem, kaj je v odnosu do pokojnega Kramarja še nekaj dni nazaj počela prav ta, ki ga bo zdaj nadomestila – čeprav z ubornimi glasovi volivcev. Ker so del moralistične levice, ne dvomimo, da bi, če bi ta tekst prišel do njih, zlahka rekli, da niso želeli odpirati afer zaradi pietete pokojnega, ki je šele pred kratkim umrl. Seveda o neprimernem vedenju Alenke Bratušek ne bodo pisali nikoli. Niti 100 dni po pogrebu.

Eden najviralnejših tvitov na to temo je v zadnjih dneh bil tvit Johance, ki je zapisala, da nekako ne morem lajkati tw, v katerem se izraža sožalje ob izgubi poslanca stranki, katere predsednica je skoz pritiskala na pokojnega, naj ji odstopi mesto in ga je še 10 dni nazaj hotla v DZ na glasovanje o nezaupnici zvlečt.

Spomnimo se. Tedaj še hudo bolnega in z boleznijo se bojujočega Kramarja je želela Alenka Bratušek na vsak način zvleči v državni zbor, da bi glasoval o nezaupnivi vladi – s čimer bi ga ogrožala, da se morebiti še okuži s Covid – om. Kolikor vidim, pa se že piše o tem, da ni potrebovala dolgo in po kuloarjih državnega zbora že sprašuje, katere resorje vse bo imela na voljo.

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč