Foto Policija
Twitter novice

[Nezaslišano!]V četrtek prišlo do kar dveh napadov na policiste!

Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili policisti včeraj primorani, nekaj pred deseto uro zvečer, intervenirati v okolici Novega mesta zaradi prijave glasne glasbe. Na kraju dogajanja so ugotovili dve kršitvi javnega reda in miru s predvajanjem glasne glasbe iz zvočnikov. Med postopkom je eden od udeležencev skupine, ki je praznovala rojstni dan, z roko čez ograjo policista, ki je opravljal razgovore o kršitvi, udaril v glavo in se nato v zavetju ograje in drugih oseb skril.

Osumljencu bodo policisti napisali kazensko ovadbo zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 1. odstavku 300. člena kazenskega zakonika.

Omenjeni člen zakona navaja, da kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v  zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let.

Do napada prišlo tudi v Ljubljani
Daleč od tega, da gre v omenjenem primeru za osamljeni primer. Včeraj,  nekaj  po  20.  uri  sta  policista  na Dunajski cesti v Ljubljani ustavila  osebno  vozilo,  ter  pričela  izvajati  postopek  z voznico. Med postopkom  sta  iz  vozila  izstopila potnika, ki sta se fizično uprla postopku policistov. Prvi  napadalec je  policista  udaril, drugi pa je drugega policista brcnil.

Policista  sta  uspela oba napadalca obvladati,  zoper  52  in 53-letna osumljenca  pa  bo  podana  kazenska  ovadba  zaradi  kaznivega  dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. V postopku je bil en  policist  lažje  poškodovan.  Med  obvladovanjem obeh osumljenih sta do policistov  pristopila še dva druga občana, ki sta na policista vpila in ju žalila. Eden  izmed  njiju, ki je bil pod vplivom alkohola, se kljub opozorilom ni umiril, zato je bil ta pridržan vse do iztreznitve. Obema je bil izdan plačilni nalog.

 

Vir: Nova24TV

Mogoče vam bo všeč