LokalnoSlovenijaV fokusu

Nedelja za Mariborske policiste ni bila mirna

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 209 klicev, od tega 74 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali so tudi štiri primere nedovoljenega prehoda državne meje.
V opisanem času so obravnavali še:
10 kaznivih dejanj, 4 prometne nesreče I. Kategorije, 12 povoženj živali, 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozila, ki so jih vozili, 5 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 1 v zasebnih prostorih, 2 požara.

Ostal brez vozila
V okolici Košakov pri Mariboru so policisti PP Maribor včeraj popoldne obravnavali 21-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja z neregistriranim vozilom. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je za volan sedel pod vplivom alkohola (0.39 mg/l). Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Uspešno preiskan rop
Policisti PP Maribor I so bili 28. marca popoldne obveščeni o kaznivem dejanju ropa na Avtobusni postaji Maribor v Mariboru. Pet mlajših moških je okrog 14.30 pristopilo do 18-letnika, od katerega so zahtevali denar. Ker se jim je hotel izmakniti, so ga pričeli pretepati, med tem pa so mu iz denarnice vzeli denar ter s kraja pobegnili. Policisti so ugotovili, da je storitve opisanega dejanja utemeljeno osumljena peterica storilcev, starih 17 in 18 let, doma z območja Maribora. Na podlagi zbranih obvestil so policisti PP Maribor I 9., oziroma 10. aprila, štirim osumljencem, zaradi utemeljenega suma storitve navedenega kaznivega dejanja, odvzeli prostost. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih so bili izpuščeni na prostost, oziroma so se štirje, po postopku vrnili v zavod, kjer bivajo. Zoper vseh pet osumljenih bo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa.

Tuja krivda kot vzrok požara izključena
Včeraj je policija poročala o požaru, do katerega je prišlo na stanovanjski hiši v občini Ptuj. Do požara je prišlo v zgornjem delu hiše, najverjetneje zaradi padca gorečih delcev trdega goriva na leseno ostrešje. Tuja krivda za požar je tako izključena. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo, o vseh ugotovitvah bodo kriminalisti obvestili Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.
Tuja krivda, kot vzrok požara, je bila izključena tudi v primeru požara planinske koče na območju PP Slovenska Bistrica, o čemer je javnost bila obveščena 9. aprila. Do požara je prišlo v prvi etaži objekta, najverjetneje zaradi neustreznega in dotrajanega dimnika. Z zbiranjem obvestil in izvedbo drugih procesnih opravil policisti še nadaljujejo. Na podlagi ugotovitev bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno