Črna kronikaLokalnoV fokusu

Najdeno moško truplo v reki Dravi. Policija prosi za pomoč

Včeraj je Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor ob 12.24 prejel obvestilo, da so med rednim vzdrževanjem na Hidroelektrarni Zlatoličje, včeraj ob 12.15, iz kanala reke Drave izvlekli truplo neznanega moškega.

Moški  je star okoli 40 let, visok 180 cm, temno rjavih kratko pristriženih las,  rjavih oči, srednje postave, z rahlo poraščeno brado in brki (neobrit). Oblečen  je bil v majico s kratkimi rokavi, modro-zelene barvne kombinacije,  z napisom »AD ŠTAJERSKA«, in v kratke hlače črne barve. Obute je imel črne nogavice  in črne športne copate z belimi vzorci, z napisom Kipsta.

Kriminalisti so opravili ogled kraja najdbe trupla. Opravljena je bila tudi obdukcija  pokojnega. Dosedanja kriminalistična preiskava ni pokazala suma, da bi moški umrl zaradi tuje krivde. Kdo je pokojni moški policiji do sedaj ni  uspelo ugotoviti. Prav tako na mariborski kot sosednjih policijskih upravah nimajo prijave pogrešane osebe, ki bi ustrezala opisu tega moškega.

Ker s klasičnimi metodami dela policisti in kriminalisti za sedaj ne morejo ugotoviti identitete pokojnega moškega, naprošajo za pomoč javnost. Pošiljajo vam fotografijo pokojnega in prosijo, da jo objavite ter javnost pozovete, da v koliko prepoznajo moškega na njej ali pogrešajo kakšno moško osebo, naj to čimprej javijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vir: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč