Foto: Ribiskekarte
LokalnoV fokusu

Na sotočju Dravinje in Drave so se prevrnili trije čolni, dve osebi prepeljali v bolnišnico

V bližini naselja Dravci v občini Videm na sotočju rek Dravinje in Drave so se v nedeljo okoli 19.40 prevrnili trije čolni, na katerih je bilo 11 ljudi. Ponesrečenim so prvo pomoč nudili gasilci, dve osebi pa so reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico.

Kot so v današnjem poročilu navedli na Centru za obveščanje Republike Slovenije, so se čolni prevrnili zaradi visokega vodostaja, povečanega pretoka reke in nastalih brzic. Vsi, ki so bili na čolnih, pa so se znašli v vodi.

Po podatkih Policijske uprave Maribor sta bila v dogodku udeležena dva kanuja in en čoln, s katerimi se je 11 oseb spustilo po Dravinji. Ko so pluli po Dravi, je oba kanuja prevrnilo, štirje, ki so bili na čolnu, pa so nato sami skočili v Dravo, da bi pomagali pri reševanju. Vsi so se uspeli rešiti.

Pri iskanju in reševanju na reki na dolžini sedmih kilometrov je sodelovalo 73 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Videm, Ptuj, Tržec, Leskovec, Stojnci in Nova vas. Aktivirana je bila tudi podvodna reševalna služba. Kot so zapisali, so se ponesrečeni iz reke rešili sami. Prvo pomoč pa so jim nudili gasilci.

Vir: STA

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno