Foto: Policija
LokalnoSlovenijaV fokusu

Na slovensko – hrvaški meji slovenski policisti v kombiju odkrili kar trideset tujcev

Prijetih več tujcev iz različnih držav

Včeraj ob 12.00 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije, odkrili štiri skrite tujce ( dva državljana Bangladeša, državljana Afganistana in državljana Mjanmara), ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Foto: Policija

Kar trideset tujcev v kombiniranem vozilu

Policisti Policijske postaje Podlehnik so včeraj, v jutranjih urah, na območju Podlehnika zaustavili voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, 20-letnega državljana Ukrajine, ki je v tovornem delu vozila prevažal 30 tujcev, po 15 državljanov Bangladeša in Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo in prebivanje v njej.
Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil v opisani skupini tujcev tudi 31-letni državljan Pakistana, ki je član hudodelske združbe in je bil zadolžen za to, da je tujce peš, nezakonito, spravil čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Oba osumljenca sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil sodno pridržanje.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno