oznor_soft
Črna kronikaLokalnoV fokusu

Na slovenskih cestah nova smrtna žrtev: v prometni nesreči na avtocesti umrl voznik kombiniranega vozila

Nekaj pred 15. uro so na PU Celje bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je  zgodila
v  bližini  avtocestnega izvoza Dramlje, v smeri proti Mariboru. V prometni nesreči je umrl 56-letni češki voznik kombiniranega vozila.

Do  nesreče  je  prišlo,  kot poročajo s policije , ker  je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal,   da   je   50-letni  voznik  madžarskega  tovornega  vozila  s
priklopnikom,  ki  je  vozil  pred njim, zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo, in je trčil vanj.

56-letni češki voznik je na kraju nesreče poškodbam podlegel. Življene končal daleč od doma in na način kot si je najmanj želel. Avtocesta  v  smeri  proti  Mariboru  je  bila za ves promet dve uri in pol zaprta. Trenutno promet poteka po prehitevalnem pasu.

cof_soft

Žal  se  je  danes  znova  pokazalo, kot mnogokrat so sedaj,   da   se nekateri vozniki ob prometnih nesrečah  na  avtocesti  še  vedno  ne  razvrstijo  tako, da bi vzpostavili reševalni  pas, ki je dovolj širok za prihod intervencijskih vozil na kraj.
Vsi  moramo  vedno  upoštevati,  da s pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena  v  prometni  nesreči  na avtocesti, omogočimo reševalnim vozilom hitrejši  dostop  do  ponesrečencev  in  s  tem  povečamo možnost njihovega preživetja.

Za tokrat ne vemo ali je bilo odločilno, vedeti je treba da pa bo in je mnogokrat vsaka sekunda odločila. Vozniki in vsi ki ste na kakršen koli način vključeni v promet, imejte to vedno pred očmi, človeško življenje namreč.


Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč