Foto: Policija
LokalnoSlovenijaV fokusu

Na Policijski postaji Cerknica madžarski policisti priskočili na pomoč pri varovanju schengenske meje

V okviru projekta sodelovanja tujih policistov pri varovanju schengenske meje so se slovenskim policistom, poleg 21 kolegov iz Poljske, Litve in Estonije, ki so v Slovenijo prišli že maja, sedaj pridružili še trije madžarski policisti, ki bodo slovenskim policistom pomagali pri varovanju schengenske meje.

Sprejel jih je direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Boštjan Glavič. Ob sprejemu je poudaril, kako pomembno je sodelovanje med državami pri obvladovanju čezmejne kriminalitete in ilegalnih prehodov državne meje na območju Schengna. Varovanje schengenske meje je pomembna naloga in le s skupnim sodelovanjem vseh držav jo lahko varujemo v najboljši možni meri. V okviru sodelovanja je pomembna in koristna izmenjava medsebojnih izkušenj, kar je tudi temelj za poglobljeno in dobro sodelovanje v prihodnje. Direktor je tujim policistom ponudil vso potrebno pomoč, tako Generalne policijske uprave, Policijske uprave Ljubljana kot tudi kolegov policistov na terenu.

Dva madžarska kolega in kolegica bodo delo na območju meje s Hrvaško opravljali skupaj s policisti Policijske postaje Cerknica v okviru rednih patrulj za nadzor državne meje. Opravljali bodo naloge opazovanja, patruljiranja in tudi sodelovanja z lokalnim prebivalstvom, pri odkrivanju ilegalnih migracij in preprečevanju čezmejne kriminalitete.

V okviru sodelovanja upravičeno pričakujemo, da bo izmenjava medsebojnih izkušenj prinesla dvig kvalitete dela tako na slovenski kot madžarski strani. Verjamemo, da se bodo kolegi iz madžarske dobro vključili v delo slovenskih policistov in bo medsebojna pomoč doprinesla k uspešnemu delu pri varovanju evropskih meja.

Vir: Policija

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno