KulturaSlovenijaV fokusu

Na ministrstvu za kulturo pozivajo, da z unovčenjem bonov podpremo ustvarjalce in organizatorje na področju kulture

Na ministrstvu za kulturo so izjemno ponosni, da se je vloženi trud obrestoval: novi boni se lahko koristijo tudi za kulturne dejavnosti. Tako bodo lahko do konca leta z unovčenjem bonov podprli organizatorje in izvajalce koncertov, gledaliških, lutkovnih, cirkuških in kinematografskih predstav ter izobraževanj, izpopolnjevanj in usposabljanj na področju kulture in umetnosti (kot so tečaji igranja klavirja in drugih glasbil, petja, plesa, fotografije, šole risanja, igre ipd.). Poleg tega bodo z unovčenjem bonov lahko podprli tudi muzeje, knjigarne, naravne parke in galerije.Vlada je na redni seji 15. julija 2021 izdala Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi. Boni so del vladnih ukrepov za pomoč tistim delom gospodarstva, ki so ga omejitve za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom najbolj prizadele. Torej tudi za kulturni in ustvarjalni sektor, v katerem je dejavnost med epidemijo covida-19 zaradi narave dela v veliki meri zamrla.

Na ministrstvu za kulturo zato pozivajo, da z unovčenjem bonov podpremo ustvarjalce in organizatorje na področju kulture.

Za odrasle je vrednost bonov 100 eurov, za mladoletnike 50 eurov. Unovčijo se lahko do konca letošnjega leta. Tako kot lanskoletni boni so tudi letošnji prenosljivi med najožjimi družinskimi člani. Koristi se jih lahko v celoti ali v več manjših zneskih ter pri različnih ponudnikih. Prejeli jih bodo vsi posamezniki, ki so na dan 30. junija 2021 imeli zabeleženo stalno bivališče v Sloveniji.

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura