Foto: Pixabay
LokalnoV fokusuŽivljenje

Na javni zabavi policisti opravili kar 27 zasegov prepovedanih drog

Mariborski  policisti in kriminalisti so v petek in v soboto, 30 in  31. 7. 2021,  med 19.00 in 4.00 uro v sodelovanju z organizatorjem, opravili poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču javne prireditve »Bass fighters  festival«, na priljubljeni lokaciji Pruh v kraju Ciringa. Predvajala se je različna elektronska glasba, prireditev je obiskalo okoli 1.200 obiskovalcev.V času nadzora so opravili 27 zasegov prepovedanih drog, in sicer 16 zasegov  prepovedane  droge  konoplje, 2 zasega prepovedane droge kokain, 3 zasege prepovedane droge amfetamin, 5 zasegov prepovedane droge MDMA-ecstasy in 1 zaseg  MDMA kristalov.

Ko bodo zaključene vse analize zaseženih snovi in zbrana vsa potrebna obvestila, bodo policisti in kriminalisti uvedli 18 t.i. hitrih postopkov o prekršku, zoper eno osebo pa bo podan obdolžilni predlog zaradi kršitve določil  1.  oz.  2.  odstavka  33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD).

Policisti so med izvajanjem nadzora zaznali tudi kaznivo dejanje Omogočanje uživanje prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu po 187/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1)  in bodo po zaključku zbiranja  vseh obvestil, zoper  eno  osebo  na  Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo.

Vir: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno