Foto: Pixaby
Črna kronikaLokalnoV fokusu

Motorist v prometni nesreči izgubil življenje

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  296 klicev, od tega 81 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V  tem  času  so  obravnavali  štiri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali tudi:14 kaznivih dejanj, 4 prometne nesreče I. Kategorije, 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,1  prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala, 1 prometno nesrečo IV. kategorije, v kateri je 1 oseba umrla, 10 povoženj živali, 1.  kršitelju  cestno-prometnih  predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil, 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih, 1 kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve, 1 kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja, 1 nesrečo pri delu, 1 poskus samomora in 1 samomor s skokom pred vlak.

Hudo telesno poškodovan kolesar

Včeraj dopoldan je 58-letni kolesar v Spodnjih Hočah zapeljal na pločnik, ob tem pa izgubil nadzor nad kolesom in padel. Zdravniško pomoč je v UKC Maribor poiskal sam, tam pa so ugotovili, da se je ob padcu hudo telesno poškodoval. Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu, v prekrškovnem postopku pa bodo izdali tudi odločbo o prekršku.

Pijan kolesar se je lažje telesno poškodoval

Sinoči je na Vrazovi ulici v Mariboru, zaradi pijanosti padel 59-letni kolesar in se lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Elektronski alkotest je pokazal da je imel v organizmu 0,70 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Motorist podlegel poškodbam

Včeraj, okoli 12.35 je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti, iz smeri Ptujske gore v smeri Lovrenca na Dravskem polju. Ko se je približeval križišču z lokalno cesto za smer Župečja vas, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje se ni uspel pravočasno ustaviti za osebnim avtomobilom, s katerim je v križišču stal 47-letni moški, ki je zavzel položaj za zavijanje v levo na lokalno cesto. Zaradi tega je motorist izgubil oblast nad vozilom in je skupaj z motornim kolesom padel po vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del stoječega osebnega avtomobila. Motorno kolo je po padcu zdrsnilo čez celotno vozišče regionalne ceste in je na nasprotnem smernem vozišču trčilo še v zadnjo levo bočno stran drugega osebnega avtomobila, ki ga je pravilno, iz nasprotne smeri, pripeljal 41-letni voznik. Voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče umrl.

V letošnjem letu so na cestah na območju PU Maribor v 4 prometnih nesrečah IV. kategorije umrli 4 ljudje. Lani v primerljivem obdobju je v 6. takih prometnih nesrečah umrlo 6 ljudi.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč