Foto: PU Celje
LokalnoprometV fokusu

Mladeniča z območja Radelj ob Dravi s parkirišča odpeljala avtobus. Avantura se ni dobro končala

Kot menijo na policiji, so policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v preteklem tednu obravnavali  neobičajno  dejanje – odvzem avtobusa. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta kaznivega dejanja odvzema motornega vozila, po 210. Členu Kazenskega  zakonika osumljena dva domačina stara osemnajst in dvajset let. Mladeniča sta v nedeljo 6. junija okoli polnoči izpred objekta v Radljah ob Dravi,  kjer  imajo  avtobusni  prevozniki parkirane avtobuse, odprla vrata enega izmed avtobusov ter ga spravila v pogon.

Z  vožnjo  avtobusa  je začel osemnajstletnik, nevajen krmiljenja in upravljanja tako velikega vozila, je po nekaj metrih vožnje trčil v drog javne razsvetljave. Adrenalin ni dal miru starejšemu iz »avanturističnega»  dvojca. Nadaljevanje vožnje bi naj prevzel dvajsetletnik, ki  je  kmalu zapeljal čez drog javne razsvetljave in trčil v prometni  znak. Z vožnjo je nadaljeval  proti peš poti, v smeri igrišča Osnovne šole Radlje ob Dravi, kmalu je trčil  še v kovinsko ograjo in jo poškodoval.  Tudi  po tem trčenju se z avtobusom nista ustavila ampak sta z vožnjo  nadaljevala  po igrišču Osnovne šole Radlje ob Dravi, vse dokler se avtobus  ni zagozdil na travnati površini. Ali strah, vznemirjenje ali neka »potreba« po »ventiliranju« nakopičene odvečne negativne energije, jih je peljala iz napake v napako , ki se je začela s prvo napako, krajo avtobusa. Od tod naprej pa »minus na minus, še večji minus«.
Radeljski  policisti bodo oba  kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzem motornega vozila. Prav tako bodo zoper oba uvedli prekrškovni  postopek, saj sta  oba avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Oba  osumljenca  sta  z  nespametnim dejanjem, na drogu javne razsvetljave, prometni   signalizaciji  ter  na  ograji  Osnovne šole Radlje ob  Dravi povzročila  večjo  materialno škodo. Na avtobusu pa je po nestrokovni oceni nastala materialna škoda za okoli 25.000 €.

Izid je znan. Ni pa znano ali sta v resnici želela kaj doseči s trem pogumnim, pardon, neumnim in škodljivem početju. Če sta želela, glede na leta, uprizoriti nekaj iz kakšnega akcijskega filma, kjer se glavni »junaki« poslužujejo takšnih početij, sta se hudo zmotila, oziroma vštela. V filmu stroške škode pokrijejo producenti, pri njiju pa , glede na leta pa družinski proračun in zapis v kartoteki.

Upamo, vsaj da ne bosta izzvala »val« posnemovalcev.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno