Avtor Borut Podgoršek, MORS
Dogodki in prireditveLokalnoV fokusu

Ministrstvo za obrambo bo logistično in tehnično podprlo gasilsko olimpijado

Minister za obrambo mag. Matej Tonin in predsednik GZS Janko Cerkvenik sta v Celju podpisala pogodbo o sodelovanju pri organizaciji gasilske olimpijade, ki jo bo prihodnje leto gostila Slovenija.

Minuli konec tedna pa je v Celju potekalo še državno gasilsko tekmovanje, ki velja tudi kot izbirno tekmovanje za gasilsko olimpijado, katero se bo odvijalo od 17. – 24. julija 2022 v Celju.

Avtor Borut Podgoršek, MORS

»Dogovor med Ministrstvom za obrambo in Gasilsko zvezo Slovenije predvideva, da bomo na ministrstvu za obrambo pri organizaciji gasilske olimpijade nudili logistično in tehnično pomoč. Pri organizaciji olimpijade bo sodelovala s svojimi zmogljivostmi Slovenska vojska in tudi Uprava za zaščito in reševanje Republike 
Slovenije.« je po slavnostnem podpisu pogodbe povedal minister za obrambo Matej Tonin, ki si je tekmovanje na stadionu Kladivar in Skalna klet tudi ogledal.

Avtor Borut Podgoršek, MORS

Predsednik GZS Janko Cerkvenik je povedal, da gasilsko delo temelji na zaupanju in spoštovanju in dodal: »Z dobro mednarodno uveljavljenostjo smo pridobili ta projekt na katerega se dobro pripravljamo in se ga  veselimo. Gostiti tako veliko športno gasilsko prireditev kot je olimpijada pomeni tudi zavezo, da bo vse potekalo tako kot smo si zaželeli.« Gasilski zvezi Slovenije bo v veliko pomoč podpora države in lokalne skupnosti v tem primeru mestne občine Celje.

mag. Janez Žakelj in Darko But / Foto: Lea Gorenšek GZC

Gasilsko tekmovanje v Celju sta si včeraj ogledala državni sekretar na ministrstvu za obrambo mag. Janez Žakelj in generalni direktor URSZR Darko But.

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč