Foto: USZS
EvropaizobraževanjeSlovenijaV fokusu

Ministrica dr. Jaklitsch na slavnostnem odprtju 28. Poletnih tečajev slovenskega jezika »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je včeraj udeležila slavnostnega odprtja 28. Poletnih tečajev slovenskega jezika »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«, ki jih organizirata Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem in Znanstveno-raziskovalno središče Koper s finančno podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Ministrica dr. Jaklitsch je v uvodnem pozdravu udeležencem zaželela, da v času tečajev stkejo nova prijateljstva in v Kopru preživijo nepozabne dneve ne samo zaradi učenja slovenščine, ampak tudi zaradi topline, ki jo prinašajo kraji, kjer se nahajajo. Izpostavila je tudi, da znanje jezika odpira človeku pot do velikega duhovnega bogastva, saj mu je z jezikom odprta pot do literature, poezije, do misli naroda in skupnosti, ki ta jezik govori.

Poletni tečaji so namenjeni vsem, ki bi se radi naučili slovenskega jezika oziroma svoje znanje slovenščine poglobili, ob tem pa spoznali Slovenijo in njeno kulturo. Letos se bo poletne šole udeležilo 34 tečajnikov, ki prihajajo iz vseh štirih sosednjih držav, Hrvaške, Madžarske, Italije in Avstrije, pa tudi iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne in Hercegovine, Urugvaja, Argentine in Rusije. V živo se bodo slovenščine učile 3 skupine, ena pa bo zanimivim uram in aktivnostim sledila prek spleta.

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa