Foto: Občina Slovenj Gradec
LokalnoV fokusuzanimivoŽivljenje

Mestna občina Slovenj Gradec prejela naziv »prostovoljstvu prijazna občina«

Mestna občina Slovenj Gradec je letos prvič prejela naziv »prostovoljstvu prijazna občina«, za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij.

Čas epidemije je pokazal, da so močno vezivo vsake lokalne skupnosti prostovoljci. Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021 listino z nazivom Prostovoljstvu prijazna občina županu izročil Franci Zlatar iz Slovenske filantropije.

Foto: Občina Slovenj Gradec, Franci Zlatar & Tilen Klugler, župan

Naziv so prejeli za spodbujanje prostovoljstva, solidarnosti in medgeneracijskega sodelovanja, podpiranje velikega števila prostovoljskih organizacij in zagotavljanje sredstev za delo mentorjev v organizacijah s prostovoljskim programom, upoštevanje prostovoljskega dela kot lastnega deleža sofinanciranja projektov, brezplačne prevoze starejših, dodatno točkovanje prostovoljcev pri izvajanju programov, udejstvovanje župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljskih aktivnostih, promocijo prostovoljstva ter poslanico župana ob mednarodnem dnevu prostovoljstva.

Vir: Mestna občina Slovenj Gradec

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno