sdr_vivid
Dogodki in prireditveGospodarstvoLokalnoV fokusu

Mednarodni obrtni sejem 2021 v Celju BO! Sejmarji bodo oživeli svojo dejavnost

Iz družbe Celjski sejem so sporočili, da se ekipa Celjskega sejma intenzivno pripravlja na osrednji sejemsko-poslovni dogodek v Sloveniji, MOS, ki bo letos potekal med 15. in 19. septembrom. Odločitev so sprejeli na podlagi dejstva, da lahko zagotavljajo varno izvedbo sejma, dobrega odziva razstavljavcev in številnih drugih dobrih praks varne izpeljave tovrstnih dogodkov.

Še posebej spodbudne bi naj bile raziskave, ki ob zagotavljanju varnih pogojev, govorili v prid izvedbam dogodkov, brez nevarnosti širjenja virusa, bi naj baziralo ugotovitvah po nedavnem ps koncertu ki seje zgodil v Barceloni. Tega se je udeležilo 5000 ljudi, med katerimi so 14 dni po koncertu okužbo ugotovili pri šestih posameznikih. Štirje od šestih pa se niso okužili na omenjenem dogodku.

Robert Otorepec, direktor Celjski sejem d.d.

Opogumlja tudi izjava Roberta Otorepca, direktorja Celjskega sejma v kateri navaja da so optimisti na podlagi znanega in pričakovanj da bo populacija do te mere precepljena do bo prirejanje dogodka v takšni obliki in obsegu varen za vse. Kot se je dalo izvedeti, industrija dogodkov in prireditev že dobro leto preživlja nekaj kar se do sedaj ni vedelo in videlo in tudi ni bilo možno vedeti. Kako preživeti. TO šolo so dali skoz in morda bo mo deležno novih prijemov , novemu načinu približevanja vsebin. Morda. Vsekakor se nadejamo novostim.

Da so pričakovanja realna, da bo prireditvena industrija in tako imenovana industrija dogodkov zaživela in se razživela, govorijo tudi informacije o tem, da se intenzivno pripravljajo tudi na izvedbo vseh sejmov, predvidenih za leto 2022, začenši s težko pričakovanim sejmom kmetijske in gozdarske mehanizacije, Agritechom. Prav tako je v načrtu izvedba tradicionalnih pomladnih sejmov, Mednarodnega industrijskega sejma, Terotecha in Lestecha v aprilu ter MOS-a v septembru. Oktobra naslednje leto pa načrtujejo še kongres Energetika.

Tudi samo Celje kot mesto si želi dogodka in dogajanj, ki ga delajo še bolj prepoznavno in blizu ljudem iz sveta razstavljavcev pa tudi vseh ostalih, ki iz katerega koli zaidejo, pridejo ali ostanejo v Celju za dan, dva ali več.

Ne pozabite in si zapišite v koledar: letošnji Mednarodni obrtni sejem bo od 15-19 septembra!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč