Foto: Arhiv
LokalnoV fokusu

Mariborski policisti za voznikom, kateri se ni hotel ustaviti

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 208 klicev, od tega 73 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

14 kaznivih dejanj, 10 prometnih nesreč I. Kategorije, 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali, 11 povoženj živali, 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil, 6 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 1 v zasebnem prostoru, 1 nesrečo pri delu.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj ob 11.45 so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Alkoholiziranemu vozniku zasegli vozilo

Policisti so včeraj zgodaj popoldan na Šentiljski cesti v Mariboru, po opravljeni meritvi hitrosti z radarjem, ker je prekoračil dovoljeno hitrost, ustavljali 34-letnega voznika osebnega avtomobila. Ta na znake policistov ni ustavil ampak je nadaljeval s prehitro vožnjo. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavili na Čebelarski ulici v Mariboru. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,71 mg/l alkohola. Ker se z izmerjenim rezultatom ni strinjal so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa je odklonil. Med postopkom so policisti ugotovili tudi, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil zasegli in mu tako preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno