Lokalno

Mariborski policisti obravnavali dva zelo hitra voznika

Policisti Postaje prometne policije Maribor so minuli petek na avtocestnem območju Policijske uprave Maribor, opravljali nadzor cestnega prometa s civilnim vozilom policije, ki ima vgrajen video nadzorni sistem.

Na avtocesti med Slivnico in Gruškovjem, so izven naselja Slivnica, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, v dopoldanskem času ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, na razdalji kilometra in pol vozil s povprečno hitrostjo 210 km/h, kar je za kar 80 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na tej avtocesti.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Voznik, slovenski državljan s prebivališčem v Avstriji, je polovični znesek izrečene globe plačal takoj na kraju prekrška.

 

Istega dne popoldan, pa so na avtocesti med Pernico in Cerkvenjakom, izven naselja Cerkvenjak, kjer je hitrost omejena na 110 km/h, ugotovili, da je 37 letni voznik osebnega avtomobila znamke Audi, doma iz okolice Murske Sobote, na razdalji dobrega kilometra vozil s povprečno hitrostjo 197 km/h ter tako največjo dovoljeno hitrost na tem delu pomurske avtoceste prekoračil za 87 km/h.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Vozniku so policisti na kraju zaustavitve izdali plačilni nalog.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno