Foto: Policija
LokalnoV fokusu

[Maribor] Z ukradenim avtom na tehnični pregled ??

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  297 klicev, od tega 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V  tem  času policisti niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

18 kaznivih dejanj, 10 prometnih nesreč I. kategorije, 1  prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala, 2  kršiteljema  cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila, 3 povoženja živali, 14 prijav kršitev javnega reda in miru, 9 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih, 1 kršiteljico javnega reda in miru so pridržali do streznitve, 1 osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, 1 nesrečo pri delu, 3 poskuse samomora, 1 samomor, storjen na železnici.

Vlom na gradbišču

Neznani storilec je med 17. in 19. 4. 2021, na gradbišču v Slivnici pri Mariboru vlomil v dva gradbena zabojnika in iz njiju odtujil različni elektromaterial in električne podaljške. Materialna škoda znaša okoli 5.600 evrov.

Pijan povzročil nesrečo

Sinoči je 33-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi nepravilne strani vožnje, v Ranci zapeljal čez vozišče in trčil v makadamski nasip ob železniški progi. Železniški promet zaradi tega ni bil oviran. V prometni nesreči je bil udeležen sam in se ni poškodoval. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,61 mg/l alkohola. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Odkrit ukraden BMW 850i COUPE XDRIVE

Včeraj dopoldan je 37-letni Mariborčan, v enega od Mariborskih pooblaščenih podjetij, na tehnični pregled pripeljal osebni avtomobil znamke BMW 850i Coupe xDrive in ga želel registrirati. V postopku je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo 21. 1. 2021 ukradeno na Poljskem. Policisti so vozilo zasegli, obravnavajo pa sum storitve kaznivega dejanja prikrivanja.

Foto: Policija

Odkrit ukraden BMW X6

Sinoči ob 20.50 so policisti na Kontrolni točki Šentilj – avtocesta kontrolirali 41-letnega državljana Črne gore, ki je z osebnim avtomobilom znamke BMW X6, čeških registrskih oznak, iz Avstrije vstopal v našo državo. Policist so ugotovili, da so vozilo in registrski tablici v schengenskem informacijskem sistemu od 17. 4. 2021 zavedeni kot ukradeni. Izdajatelj ukrepa je Slovaška. Po usmeritvah pristojnega tožilca so policisti vozilo in registrski tablici zasegli, obravnavajo pa kaznivo dejanje Zatajitev.

Foto: Policija

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno