PolitikaSvetV fokusu

Lukašenko grozi Evropi z novim valom migrantov

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je zagrozil, da bo pustil veliko število migrantov v Evropo, še posebej v Nemčijo, kot odgovor na evropske sankcije izvedene zaradi spornih volitev ter nasilja nad protestniki Lukašenko naj bi prepovedal tranzit blaga skozi Belorusijo iz Kitajske in Rusije, je povedal na sestanku vlade. Poudaril je še, da bo pustil maso migrantov iz držav kot so Afganistan, Sirija in Iraka v Evropo.

Nikogar ne bomo zaustavili je povedal Lukašenko

Ljudje so na svoji poti iz vojnih področij v “toplo in ugodno Evropo”, Nemčija pa potrebuje delovno silo, je dodal ter istočasno najavil, da več ne bo dopustil tranzit blaga skozi Belorusijo v Rusijo in Kitajsko.

Pustite Nemcem, da dostavljajo svoje blago Rusiji in Kitajski čez Finsko ali čez Ukrajino

Te Lukašenkove poteze so sledile po nizu sankcij Evropske unije, zaradi nasilja na protestih, kateri so se dogajali lansko leto, ter zaradi spornih predsedniških volitev, za katere mnogi smatrajo kot sporne.

Sankcije Evropske Unije ter Združenih držav Amerike, so ustvarili pritisk nad Belorusijo, katera prejema finančno podporo iz Moskve. Belorusija je dolgo bila finančno odvisna od Rusije z dolgovi ki so že dosegli milijarde.

Vir: Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika