Dogodki in prireditveIntervjuKulturaPolitikaSlovenijaV fokusu

Leljakovi Radenci so se končno znebili “Tita”!

Občinski svet v Radencih je v torek preimenoval dosedanjo Titovo cesto v Cesto osamosvojitve Slovenije. Župan Radencev se je torej s svojimi sodelavci in prebivalci Radencev uvrstil med tiste kraje v Sloveniji, ki so pričeli tudi na tak način odcepljati Slovenijo od komunizma.

Civilna pobuda, ki se bori proti preimenovanju Titove ceste, bo po besedah Franca Vukajča sicer vztrajala pri referendumu, na kar pa Leljak odgovarja, da bo občina v tem primeru za zastopanje pooblastila odvetniško družbo in naj se dogovarjajo, kako bodo zadevo reševali.

Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v Radencih začne veljati v četrtek. Z občine so sporočili, da je preimenovanje sprejeto ob 30-letnici samostojne Slovenije in 30. obletnici plebiscita, s katerim smo odločili, da bo Slovenija samostojna država.

Ustavno sodišče je 4. decembra zavrglo ustavno pobudo, ki jo je vložil Vukajč, ker pobudnik tudi po ponovnem pozivu ni uspel z dokazovanjem protiustavnosti in nezakonitosti odloka, ki ga je sprejel občinski svet.

Čestitkam Leljaku in Radencem se pridružujemo tudi sami!

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč