SvetV fokusuzanimivoŽivljenje

Legendarni Stalone je proslavil 75. rojstni dan. Kariero je začel s porničem, a življenje mu je rešil film “Rocky”

Igralec Sylvester Stallone je včeraj slavil 75. rojstni dan. Človek inspiracijske življenjske zgodbe, poznan po svojem vzponu od brezdomca do svetovno poznane filmske zvezde.

V zgodnjih devetdesetih je šel skozi težek del v svojem življenju. Živel je v siromaštvu. Iz obupa je vzel vlogo v erotičnem filmu, katerega honorar ga je rešil od prebivanja in spanja na avtobusnem terminalu. Žalost, zaskrbljenost, strah. Skupek vsega ga je pripeljalo do tega, da je bil primoran prodati tudi psa, kar ga je še posebej potrlo. Pro­dal ga je za 40 dolarjev, s katerim si je lahko kupil hrano.

Po ogledu boksarske tekme med Mohammedom Alijem in Chuckom Wepnerjem je dobil inspiracijo da napiše scenarij za slavni film “Rocky”. Poskušal ga je prodati za 125.000 dolarjev. Ponujeno je odklonil zaradi tega, ker mu niso dodelili vloge v tem filmu. Po vnovičnem pogajanju, za manjšo vsoto produkcijska hiša je le pristala odkupiti scenarij in dati Stallonu glavno vlogo. Film je osvojil tri Oscara, Stallone pa je bil nominiran za najboljšega igralca.

Njegovi prepoznavni filmi so nadaljevanja “Rockyja” in “Rambo”, zaradi katerih je postal eden od najboljših junakov prejšnjega stoletja.

Poročen je trikrat. Z zadnjo soprogo Jennifer je še vedno v zakonu. Ima pet otrok, dva sina in tri hčerke, vsem pa imena se začnejo s črko “S”.

Vir: Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč

Več v:Svet