Marylin Manson (Foto: Zajem zaslona You Tube)
IntervjuKulturaSvetVideo

[KULTURNI BOJ] Kar ni uspel krščanski “puritanizem”, je uspela nova puritanska velesila

Okultni, satanistični roker, Marylin Manson, tako se vsaj sam prodaja, je bil dolga leta tarča določenih krščanskih skupin v ZDA, ki jih je njegov odnos in celoten apil seveda motil. Toda pomembno je nekaj druga: medtem ko krščanske skupine v vseh teh letih niso dosegle ničesar, se zdaj zdi, da je t.i. skrajno levičarsko gibanje, ki ga nekateri imenujejo “woke kultura” (kultura ozaveščenih) ali “cancel kultura” (kultura denunciacije pop kulturnih idolov zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju), v letu ali dveh doseglo prav to.

Nova puritanska velesila, wokeness ali “gibanje vsesplošne ozaveščenosti”, s svojo femiboljševistično denominacijo #metoo, je sprožila niz prihodov iz omare deklet, ki naj bi jih Marylin Manson fizično, seksualno ali psihično zlorabljal, vključno z njegovimi nekdanjimi zaročenkami ali dekleti kot sta Evan Rachel Wood in Rose McGowan, ki sta obe igralki.

Medtem ko t.i. krščanski puritanizem Mansonu ne samo, da ni škdooval, ampak vedno znova pomagal kariero napihovati onkraj meja njegovega talenta, je kulturni marksizem poslovno izjemno že uspel škodovati in s tem pojesti enega svojih otrok.

Pri nas bi nekak analogon temu lahko imenovali primer Igor Pribac, univerzitetni profesor, ki so ga vabili v vse osrednje medije komentirati politično dogajanje kot nekakšnega znanstvenika, čeprav je bil očitni agitpropovec. No, zdaj se zdi, da je njegova kariera zaključena zaradi mnogih študentk, ki naj bi se pritožile, da jih je enkrat v preteklosti nadlegoval.

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju