FOTO: AFP
koronavirusPolitikaSvetV fokusuŽivljenje

Kuba začasno odpravlja omejitve glede količine hrane in zdravil, ki jih potniki lahko prinesejo v državo

Kuba je sporočila, da začasno odpravlja omejitve glede količine hrane in zdravil, ki jih lahko potniki vnesejo v državo, kar je majhen popust zahtevam demonstrantov, ki so prejšnji konec tedna šli na ulice.

Od ponedeljka, 19. julija, pa do konca leta ne bo nobenih omejitev za blago, ki ga potniki pripeljejo. Na tisoče ljudi po celi državi je prišlo na ulice zaradi pomanjkanja osnovnega blaga, omejitev državljanskih svoboščin in načina, kako se oblasti spopadajo z epidemijo koronavirusa. To so največji protesti na Kubi v zadnjih nekaj desetletjih.

Ena od njihovih zahtev je bila, da ljudje, ki na Kubo prihajajo z zalogami, ne plačujejo carin, poroča BBC. Spremembo je na seji napovedal premier Manuel Marero Cruz. “To je prošnja velikega števila potnikov in odločitev je bila nujna”, je dejal premier in dodal, da bo vlada po 31. decembru ponovno ocenila položaj, poroča BBC.

V tej državi so demonstracije nedovoljene in nezakonite, protivladni protesti pa so zelo redki. Oblasti so za proteste krivile “kontrarevolucionarje”, ki jih financirajo in spodbujajo ZDA.

Vir: Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč