Fotografija: Simbolična
Črna kronikaLokalnoV fokusu

Kronika zadnjih 24 ur: 36-letnica odvzela prednost in umrla na kraju nesreče

Na lokalni cesti Genterovci-Turnišče v občini Turnišče se je v sredo, nekaj pred 8.30 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 35-letna voznica osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Ta je vozila osebni avtomobil iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik in je v trenutku, ko je pripeljala do križišča, zapeljala na lokalno cesto pred avtomobil 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri trčenju je voznica utrpela tako hude telesne poškodbe, da je umrla na kraju nesreče, med tem ko je njen eno leto star otrok utrpel posebno hude telesne poškodbe in je bil odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

45 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 116 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 13 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 45 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 33-krat posredovali na javnih krajih in 12-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, štiri grožnje, dve nasilji v družini, dve ponarejanji denarja ter po eno kaznivo dejanje dejanja povzročitve telesne poškodbe in ropa.

(uredništvo)

Mogoče vam bo všeč