Fotografija je simbolična
LokalnoV fokusu

(kronika) Včerajšnji Emavs-obiski pri sorodnikov je nekatere obiskovalce svojcev je bistveno več kot so sprva mislili

Policisti so na velikonočni ponedeljek kljub zapovedanem ustavljanju javnega življenja, imeli veliko dela. To kaže tudi na to da so območju  Policijske  postaje  Šmarje pri Jelšah imeli  sinoči v obravnavi voznika  osebnega  vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča in trčil v drevesa in kamin. Voznik je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Da jih je bilo več in da to ni bila edina vožnja pod vplivom alkohola v prazničnih dneh kažejo tudi druge obravnave voznikov pod vplivom alkohola. V  soboto  so  na  območju  Policijske postaje Šentjur obravnavali voznika osebnega  vozila, ki je bil udeležen v prometni nesreči z materialno škodo, v krvi pa je imel nekaj manj kot 2,5 promilov alkohola.

V nedeljo in včeraj so tudi na območju Policijske postaje Laško obravnavali dva voznika  osebnih vozil, ki sta imela krepko čez eno promilo alkohola v krvi. Na območju  policijskih  postaj Slovenske Konjice in Velenje pa voznika ki sta imela  okoli  promilo  alkohola  v  krvi.  Zoper  vse kršitelje cestno prometnih prepisov in ugotovljene prekoračene vsebnosti alkohola v krvi bodo podali obdolžilne predloge. Tudi dvema  voznicama,  ki  nista  izpolnjevala  pogojev za vožnjo,niso nam pa povedali katere pogoje nista zadovoljevala v zadostni meri
zasegli osebni vozili.

Nikoli ni odveč poziv vsem udeležencem v cestnem prometu da naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih udeležencev, predvsem pa naj ne uživajo alkoholnih pijač, če nameravajo voziti. Ali drugače povedano na sklenejo sami pri sebi čemu in komu ali kakšnemu početju bodo dali prednost. Bog ne daj da bi bilo to kumulativno ali skupek vseh početij sočasno . Škoda je lahko ogromna, koristi pa nikakršne.

Kaj botruje temu da se vedno najdejo kršilci prepisov, omejitev ali drugače zapovedanih vzorcev vedenja ki so nujno za kohabitacijo ali sočasno spoštljivo do drugih ki tvorijo skupek udeležencev v prometu in sicer.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno