Foto: Policija
LokalnoSlovenijaV fokusu

(Kronika) Prevoz ilegalnih migrantov kar po avtocesti-hitra dostava !?«

Da je ta dejavnost še vedno živa in dajo imajo namena intenzivirati se je slutilo ves čas. Da je ne poslužujejo samo zelene meje in peš dostave ali prehodov pa je stadij ki so ga menda »dali skoz«. Ilegalni migranti in dostavljavci. O tem priča tudi poročilo iz PU Celje.

V svojem sporočilu navajajo da sta policista Policijske postaje za izravnavalne ukrepe Celje sta danes ( iz četrtka na petek) ponoči ob 00.10 uri na avtocesti A1, izvoz Šempeter, ustavila in kontrolirala državljanko Romunije, katera je v osebnem avtomobilu Škoda Octavia
prevažala kar 11 mladoletnih državljanov Egipta.
V postopku je bilo ugotovljeno, da so navedeni nezakonito vstopili v R. Slovenijo iz R. Hrvaške na območju Murske Sobote. Vsi tujci so v postopku s policisti zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom, 26 letna državljanka Romunije pa je v policijskem pridržanju.

To pa pomeni da poleg vseh preglavic ki jih že več kot leto dni povzroča COVID 19 ne smemo pozabiti na to da jih njihova usaoda ali pa kar posredniki z človeškimi usodami, porivajo naprej.

Posebej zaskrbljujoče je to ,posebej v luči nedavne odločitve sodnika na slovenskem sodišču, da so olajševalne okoliščine za tistega ki to počne prvič oziroma, da mu celo »prvo dostavo« spregledajo in ga oprostijo. Razumi če moreš. Organizatorji sprovajanja ilegalnih migrantov upam da ne spremljate sodnih odločb v Sloveniji povezanimi z ilegalnimi migranti in njihovimi »managerji«

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno