foto-Pixabay
LokalnoSlovenija

(Kriminaliteta) «Podpohorski ravs je pustil posledice na hrbtih in denarnicah«

Uspelo nam je zvedeti preko obvestil PU Celje da se je včeraj zgodil množičen pretep ali kar ravs. Včeraj so pred 16. uro bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na igrišču v bližini Osnovne šole Brezno ( na pohorski strani ) na območju Radelj ob Dravi, v kateri se intenzivno pretepa več oseb. Kmalu je bilo aktiviranih in poslanih več policijskih patrulj. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je bilo v pretepu udeleženih osem oseb starih od 16 do 53 let.

Policisti so na kraju »dogajanja« ugotovili, da se je pet oseb, starih od 16 do 21 let, nahajalo v bližini igrišča v Breznem. Okoli 15.45 ure so se do njih pripeljali trije moški stari od 22 do 53 let. Pri tem je 49 letni domačin pristopil do 18 letnega moškega in ga s kovinsko palico udaril po glavi. Ale je šlo za preizkus materiala, glave ali kovinske palice, za enkrat ni nobenih podatkov. Zaradi tega je med njima prišlo do pretepa,  neodvisno od omenjenega preizkusa. Pričele med seboj pretepati ostale osebe, ki so bile na kraju. Prav tako se ne ve ali je pretep povezan z kakšnimi » neporavnanimi »pretepaškimi ali drugačnimi računi. Policisti, kot navajajo iz PU Celje, so ob prihodu na kraj vzpostavili red in preprečili nadaljnjo kršitev javnega reda in miru.   Pri pretepu je bilo 5 oseb lažje telesno poškodovanih, od tega en mladoletnik.

Policisti v zvezi z navedenim in intenzivnim pretepom še zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja Nasilništva in Lahke telesne poškodbe. Po končani preiskavi bodo zoper vse osumljene podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Prav tako so zasegli palico, katero je v pretepu uporabil eden izmed udeleženih v pretepu.  Ali je šlo za zadnjo »priložnost« obračuna na prostem pred lockdownom brez da bi kršili še kakšnega dodatnega ukrepa, ki zagotovo nastopi ob začetku zaprtja javnega življenja pri nas, se ne da izvedeti iz opisa dogodka. Ali se bodo storilci, bolj pretepači z nenajavljenim in prijavljenim dogodkom, posvetili izpraševanju vesti ali pripravam na nov »obračun« še ne vemo.

Vemo pa da zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih bolezni bodo policisti zoper polnoletne kršitelje izdali plačilne naloge, zoper mladoletne kršitelje pa obdolžilne predloge na pristojno Okrajno sodišče, saj niso upoštevali varnostne razdalje in uporabljali zaščitnih sredstev.

Če je to način za uveljavljanje lastne premoči kar tako ali pa za skupine ki imajo »zgodovino« dogajanja na prostem v obliki pretepov ali nasilniškega vedenja, ni znano, znano pa je da bo do posledice tega početja škodljive po finančni plati in ugledu v družbi, v kolikor udeleženi kaj dajejo na to.

Da je devianten pojav v družbi pa zagotovo drži!

Vane T. Costa

Foto: Pixabay

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno