Foto: PU Celje
LokalnoV fokusuzanimivoŽivljenje

Kriminal:«26-letni Velenjčan dobro leto unovčeval 20 evrske ponarejene bankovce«

Na območju Policijske postaje Velenje je bilo v letu 2020 unovčenih več ponarejenih bankovcev po 20 €, z istimi značilnostmi.  Velenjski policisti so po zaznavi ponaredkov na podlagi podanih prijav začeli  zbirati obvestila o  osumljencu, ki je bankovce unovčeval in  tudi o izvoru ponarejenih  bankovcev.

Na podlagi obvestila EuroPOL-a, ki je na poti iz Nizozemske v Slovenijo prestregel pošiljko ponarejenih bankovcev v Belgiji, so velenjski policisti predvčerajšnjim opravili hišno preiskavo pri 26-letnem Velenjčanu, ki je iz tujine naročal ponarejene bankovce in jih večje število tudi unovčil na območju Velenja in v okolici. Verjetno je enkrat prehitro stegnil jezik, da so mu lahko prišli na sled. Osumljeni je ponarejene bankovce večkrat naročil preko spleta kot copate ali poceni srajco, oz. preko  “dark-neta” in jih po pošti prejel na dom.

Za tovrstno dejanje je predpisana zaporna kazen od šestih mesecev do osmih
let.

Ali bo v prihodnje počel nekaj manj vznemirljivega in bližje zakonu ali povsem po zakonu, se ne da dojeti po skopem poročilu s strani pristojnih organov. Kazen ki mu bo »dodeljena« bo morala nekaj spremeniti. Ali pa ne. Krajše poti do »blaginje« in uživanja življenja, so mnogokrat prekrižane z budnostjo organov zadolženih za protizakonitih, kriminalnih in kaznivih dejanj.

Nikakor ne posnemajte tovrstna početja teh in takšnih »herojev«.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno